2016 Italië en Oostenrijk

 

P6130031Na de goede ervaringen van vorig jaar met Italië hebben we dit jaar via Pharos Reizen (ANWB) een reis geboekt naar Baselga de Piné, hotel Scoiattolo. We verblijven daar een week en gaan dan door naar Oostenrijk, waar we in Bramberg am Wildkogel verblijven in hotel Wolkensteinbär.
In Italië verblijven we zeven dagen, in Oostenrijk vijf.
Maar eigenlijk hadden we het best wel lastig met de keuzes dit jaar, meestal zijn we aan het begin van het jaar al redelijk op de hoogte van de wensen en mogelijkheden, dit jaar duurde dat best wel lang. Medio maart waren we serieus aan de slag gegaan met ideeën.
Lucia wilde niet met de motor, dus werd het een autoreis. In de Kampioen van de ANWB zagen we een advertentie van Pharos Reizen naar Italië en we waren meteen verkocht. Maar eens verder snuffelen op de Pharos website en we wisten het zeker, boeken die handel.
Voor de eerste week waren we onder de pannen en wat verder snuffelen bij Pharos bracht ons een all-inclusive weekje in Oostenrijk, niet zo heel ver van ons Italiaanse plaatsje vandaan. Ook die geboekt en de vakantie stond vast.
Voor de heenreis zochten we voor onderweg een hotel, goedkoop en makkelijk bereikbaar. Dat vonden we in Ulm, midden in het centrum, parkeergarage erbij en goedkoop. Alleen het ontbijt kwam er extra bij. Ook maar meteen vastleggen.
Over de thuisreis maakten we ons geen zorgen, ruim 1.000 km  rijden is niet zo’n heel zware opgave. En mocht het tegen zitten konden we altijd nog een hotelletje ergens onderweg boeken.

De belevenissen vind je op de volgende pagina’s.

DagDatumVanNaar
Vrijdagjuni 10LisseUlm
Zaterdagjuni 11UlmBaselga de Piné
Zondagjuni 12Wandeling rond de meren
aandagjuni 13Wandeling naar de piramides
Dinsdagjuni 14Uitstapje Arco en Varone
Woensdagjuni 15Wandeling Cascata de Lupo
Donderdagjuni 16Uitstapje Trento
Vrijdagjuni 17Zwembad Scoiattollo
Zaterdagjuni 18Rustdag Scoiattollo
Zondagjuni 19Baselga de PinéBramberg am Wildkogel
aandagjuni 20Wandeling Smaragdwanderweg
Dinsdagjuni 21Wandeling Krimml watervallen
Woensdagjuni 22Wandeling Wildkogel
Donderdagjuni 23Wandeling Habachtal
Vrijdagjuni 24Bramberg am WildkogelLisse