2016 Italië en Oostenrijk

 

P6130031Na de goede ervaringen van vorig jaar met Italië hebben we dit jaar via Pharos Reizen (ANWB) een reis geboekt naar Baselga de Piné, hotel Scoiattolo. We verblijven daar een week en gaan dan door naar Oostenrijk, waar we in Bramberg am Wildkogel verblijven in hotel Wolkensteinbär.

In Italië verblijven we zeven dagen, in Oostenrijk vijf.

Maar eigenlijk hadden we het best wel lastig met de keuzes dit jaar, meestal zijn we aan het begin van het jaar al redelijk op de hoogte van de wensen en mogelijkheden, dit jaar duurde dat best wel lang. Medio maart waren we serieus aan de slag gegaan met ideeën.

Lucia wilde niet met de motor, dus werd het een autoreis. In de Kampioen van de ANWB zagen we een advertentie van Pharos Reizen naar Italië en we waren meteen verkocht. Maar eens verder snuffelen op de Pharos website en we wisten het zeker, boeken die handel.

Voor de eerste week waren we onder de pannen en wat verder snuffelen bij Pharos bracht ons een all-inclusive weekje in Oostenrijk, niet zo heel ver van ons Italiaanse plaatsje vandaan. Ook die geboekt en de vakantie stond vast.

Voor de heenreis zochten we voor onderweg een hotel, goedkoop en makkelijk bereikbaar. Dat vonden we in Ulm, midden in het centrum, parkeergarage erbij en goedkoop. Alleen het ontbijt kwam er extra bij. Ook maar meteen vastleggen.

Over de thuisreis maakten we ons geen zorgen, ruim 1.000 km  rijden is niet zo’n heel zware opgave. En mocht het tegen zitten konden we altijd nog een hotelletje ergens onderweg boeken.

De belevenissen zie je op de volgende pagina’s.

 

Dag  Datum  Van Naar
 vrijdag  10 juni  Lisse Ulm
 zaterdag  11 juni  Ulm Baselga de Piné
 zondag  12 juni  Wandeling rond de meren  
 maandag  13 juni  Wandeling naar de piramides
 dinsdag  14 juni  Uitstapje Arco en Varone  
 woensdag  15 juni  Wandeling Cascata de Lupo  
 donderdag  16 juni  Uitstapje Trento  
 vrijdag  17 juni  Zwembad Scoiattollo  
 zaterdag  18 juni  Rustdag Scoiattollo  
 zondag  19 juni  Baselga de Piné Bramberg am Wildkogel
 maandag  20 juni  Wandeling Smaragdwanderweg
 dinsdag  21 juni  Wandeling Krimml watervallen
 woensdag  22 juni  Wandeling Wildkogel  
 donderdag  23 juni  Wandeling Habachtal  
 vrijdag  24 juni  Bramberg am Wildkogel Lisse