1992 Nederland: Fietsen

 

1992-11Vorig jaar hebben we een fijne vakantie doorgebracht in het Oostenrijkse berglandschap. Eigenlijk was het de bedoeling naar Joegoslavië te gaan, doch vanwege de dreigende oorlog zijn we op het laatste moment uitgeweken naar Oostenrijk. We hebben een heerlijke vakantie gehad, maar toch missen we een beetje het avontuurlijke, het continu in beweging zijn, de vrijheid en gezelligheid van de fietsvakantie.

Het ligt dus geheel in de lijn der verwachting wanneer we besluiten om dit jaar opnieuw door het Nederlandse landschap te trekken, op de fiets. Dit besluit valt al snel na de Oostenrijkse vakantie, waarop we al in oktober / november 1991 een route in elkaar hebben gelegd. Deze keer willen we persé Texel aandoen en ook Borger staat hoog op het verlanglijstje. Frans doet enkele suggesties en uiteindelijk besluiten we de route te nemen die je van dag tot dag kunt volgen in dit boekwerk!

De campings worden alle door Frans gebeld, met het verzoek de reservering voor twee trekkershutten in orde te maken. Sommige campinghouders luisteren met verbazing naar Frans’ relaas. Nu reeds aan het reserveren? “U bent er al vroeg bij, meneertje?”. Dat is waar, maar wanneer je zoals wij twee trekkershutten wenst op een camping waar er meestal maar twee staan, en daarbij in het hoogseizoen wenst te fietsen en nog eens de concurrentie kunt verwachten van een groeiend leger fietsers dat het zelfde idee op het zelfde tijdstip krijgt, dan ben je dus wel genoodzaakt om er vroeg bij te zijn. 15 januari zijn alle reserveringen binnen; sommige camping-bazen hebben het niet helemaal begrepen en hebben slechts één hutje gereserveerd. Alles wordt gecontroleerd en hersteld. Eind januari is de route voor de vakantie vastgelegd.

 

 Dag  Datum  Van  Naar
 Zaterdag  juli 25 – 26  Lisse  Schoorl
 Maandag  juli 27 – 29  Schoorl  Den Hoorn
 Donderdag  juli 30 – 31  Den Hoorn  Bovenkarspel
 Zaterdag  augustus 01 – 02  Bovenkarspel  Suameer
 Maandag  augustus 03 – 04  Suameer  Kropswolde
 Woensdag  augustus 05 – 07  Kropswolde  Borger
 Zaterdag  augustus 08 – 09  Borger  Ommen
 Maandag  augustus 10 – 11  Ommen  Barchem
 Woensdag  augustus 12 – 13  Barchem  Voorthuizen
 Vrijdag  augustus 14  Voorthuizen  Loosdrecht
 Zaterdag  augustus 15  Loosdrecht  Lisse

 

We kunnen gaan…………………

Maar eerst moeten nog de koffers worden gepakt, evenals de route gedetailleerd moet worden uitgestippeld. Ook moeten de nodige inkopen nog worden gedaan, zoals een reserve binnenband, een remkabel, een nieuwe fietstas, en ga zo maar door…….

 

00rondje nl