Wandelaars 2011: D.O.S.R.

Door Oefening Sterk Roelofarendsveen

 

DSCF0739

Klik op de foto voor de fotogalerij

Zondag, jawel gewoon weer zondag, 29 oktober liepen we de korte wandeling naar Door Oefening Sterk Roelofarendsveen in het gelijknamige dorp. Vooraf enige onzekerheid over het tijdstip van vertrek, op de website stond 12:00 uur, terwijl we natuurlijk eerder weg moesten. Tenslotte is het wel een kleine twee uren tippelen naar het dorp aan de andere kant van “de Meer”. Afspraak dus om 11:00 uur bij het Essostation. Net voor elven een SMS van Marja, of we bij langslopen een kopje koffie lusten, uiteraard lusten we dat wel Marja.

Jankees belde dat hij iets later zou vertrekken, hij liep wel achter ons aan. Toen Conny en Frans de Frans Halsstraat verlieten kwam een tweede telefoontje van Jankees, waar we ons al bevonden, hij kwam eraan. We gaan koffie drinken bij Marja, mooi, doe mij maar een mokkataartje erbij. Dit alles ter ere van de verjaardag van Marja, die twee november 50 is geworden en het zaterdagavond tevoren heeft gevierd met zo’n 75 belangstellenden. Uiterst gezellig. Op de Middenweg bij huize Meiland was het rustig, Gerrit liep met stoffer en blik in de hand naar de provisorische serre, waar wij even later aan de koffie zaten. Voor Jankees, iets later, een lekker stukje taart. Een tweede bakkie, een fotoboek en enkele verhalen later gingen we op weg naar de Kaagbrug.

Het was best wel aan de warme kant voor de tijd van het jaar, weliswaar zwaar bewolkt maar met 14 graden was het toch al gauw warm. Een briesje uit het zuiden en we liepen meestentijds met zijwind, soms zelfs voor de wind. Over de Kaagbrug, de overwoekerde trap omlaag. Tijdens de overtocht over de brug werd luid geclaxonneerd door een voorbij rijdende auto, geen herkenning van onze zijde. Langs de Buitenkaag, waar sommigen hun bootje op stal zetten, maar het doorgaans erg rustig was. Op het terras van Kaagzicht zat een stel motorrijders achter het glas, geen zon vandaag. Langs de Huygsloot kwamen we op de quizzen en spelprogramma’s op TV. Ooit heeft Conny eraan meegedaan en een stevig aantal prijzen gewonnen….!!!

De brug over, links aanhouden naar de molen, over de A4 en rechtsaf de lange Sotaweg op. Aan het einde ervan links aanhouden en daarna weer rechts. Jankees wilde de discussie aan met Frans over het te lopen restant van de route. Dat dit een onbe(g/z)onnen zaak was kreeg Jankees zelf ook wel in de gaten, nog geen tien tellen later liepen we het bruggetje over en de achteringang van het sportpark binnen. We waren niet de eersten, Marjo zat met Rob Ypey aan de bar aan een kopje cappuccino, wij namen ook een versnapering en wachtten de komst van de andere Lissers af. De wedstrijd: op zich niet zo slecht, geen van beide teams wist zich echte kansen te creëren, maar twee foutjes achterin gaven DOSR de winst….

route

Gelopen route

Startknop-groen[1]

Terug naar 2011-2012