Wandelaars 2011: R.O.A.C. ’79

Rijpwetering Oud Ade Combinatie ’79

 

P5060017

Klik op de foto voor de fotogalerij

Zondag 6 mei. Een min of meer historische dag. Frans loopt vandaag z’n laatste wandeling met de FC Lisse wandelaars. In elk geval gaat hij de komende jaren niet meer elke uitwedstrijd lopen, uiteraard is Frans wel in voor een nieuwe uitdaging. Dus staat de deur gewoon op een kiertje…..

Vandaag naar Rijpwetering, waar de klus tegen het plaatselijke ROAC wacht voor de mannen van Laurens. Frans heeft de gebruikelijke route die kant op uitgezet, we vertrekken om 11:00 uur vanaf het Essostation in de Poelpolder. Conny was de eerste die belde om ook haar laatste tocht te gaan lopen. Zaterdagavond kwam een SMS-je van Marja dat ook zij zou meelopen. Daarna nog een telefoontje, Wilma wilde ook graag mee.

Zondagochtend om 10:30 uur trok Frans de deur achter zich dicht en liep naar de Julianastraat om Wilma op te pikken. Die stond al bijna gereed en gezamenlijk liepen ze de Poelpolder in. Enigszins aan de vroege kant arriveerden ze bij het Essostation, dus enkele minuutjes wachten op Conny. Druk kwetterend, onderwerp bleek vooral de blessures in de knieën van de dames en de hamstring van Frans, liepen we de Middenweg op, waar aan het einde Marja ons al van verre had gespot en op tijd de deur uitliep. Gevieren op weg. Een lekker zonnetje begeleidde ons, een strakke bries eveneens. De wolken waren voornamelijk wit, dus geen regen te verwachten. De Kaagbrug over, niet het trapje af, maar iets verder rechtsom (denk aan de blessures) en linksaf de dijk op naar de Kaag. Een eenzame fietser stopte bij ons, bleek Ruud te zijn, die de weg voor ons had verkend, geen obstakels te verwachten…..

Verder maar weer, schuin tegen de wind in naar Huigsloot, waar het terras van de Hanepoel gereed werd gemaakt voor de gasten, en even later Vredeburg. Het was fris zo tegen de wind in, de jassen bleven dicht. Bij Vredeburg de draaibrug over en aan de linkerkant van de weg over het voet-/fietspad achter de huizen langs. Een mooi stukje wandelen, geen fietsers, slechts een warme zon. We verlieten de Voorweg, liepen een klein stukje over de Achterweg en gingen rechtsaf de Molenweg op. Dat is een fietspad van zo’n twee kilometer, op weg naar de molens. Heerlijk voor het windje af, zon van voren, jassen open of zelfs uit. De zon had kracht voldoende.

Nog even door het dorp, langs de Vergulde Vos en de Paardeburch en we liepen al in de buurt van het sportpark. Tien voor half twee was het zover, sportpark Hertogspark werd betreden. In de kantine een welkomstcomité, Gerrit en Ron zaten aan de bar, terwijl Laurens grijnzend met een grote bos bloemen op Frans af kwam. Fantastisch, zo’n onthaal. Het deed Frans zichtbaar goed, deze ruikende waardering. Dank jullie wel allemaal, ik heb zeven heerlijke jaren zo’n 10 tot 12 wandeltochten per jaar gelopen. Het was steeds een waar genoegen en veelal ook grensverleggend.

De wedstrijd: eerste helft mager, 1-0, tweede helft prima, goede inzet, goed spel, 1-1, iets te weinig, maar voldoende zo. Mooie afsluiter mannen.

route

Gelopen route

Startknop-groen[1]

Terug naar 2011-2012