2015 Italië: auto rondreis

 

Voorbereiding

Florence 27

 

Lucia was dit jaar heel gedecideerd in het aangeven van haar vakantie keuze. Doorgaans moet Frans met de ideeën komen, maar daar wilde ze niet al teveel van weten. Dit jaar wilde ze per se Venetië gaan bekijken, dus kwamen we al gauw uit op een rondreis langs de Italiaanse steden. Die vonden we bij D-Tours, een 14 daagse rondreis langs de steden Bergamo, Venetië, Perugia, Rome, Napels, Siena en Montecatini Terme. Uiteraard keken we ook of we naast genoemde steden andere plaatsen zouden kunnen bezoeken en dat bleek maar al te waar. Milaan, San Marino, Pompeï, Lucca, Pisa en Florence werden aan het lijstje toegevoegd. Een drukke reis met veel bezienswaardigheden, waarvan we wisten dat we niet alles uitgebreid zouden kunnen bekijken. Nu zijn wij ook niet van die museumbezoekers, noch moeten we elke kerk of gebouw van binnen gaan bekijken. Veeleer zijn we gecharmeerd van mooie gevels, hoe de stad er als geheel uitziet, terrasjes en mensen.

We realiseren ons dat we een druk programma hebben, dat we heel veel te zien krijgen in korte tijd. Slechts een dag per grote stad, veel te weinig om alles eens goed en van dichtbij te kunnen bekijken. We moeten dus keuzes maken en zoveel mogelijk indrukken opdoen…. Enfin, we hebben de reis dus geboekt en enkele dagen later kregen we van het reisbureau de bevestiging dat alle hotels waren geboekt. Enkele weken voor onze startdatum kregen we de reisbescheiden en de routevoorstellen. Aan die laatste hadden we niet zoveel, Frans had via Tyre to Travel alle routes van hotel tot hotel op de computer uitgezet, vandaar naar de TomTom gebracht en we konden gaan rijden. We gaan in etappes naar Bergamo, eerst naar Boekelo waar de Van Kampen familiedag was georganiseerd en wij die dus nog juist konden meepikken.

 

 Dag  Datum  Van Naar
 zondag  juni 21  Lisse  Colmar
 maandag  juni 22  Colmar  Bergamo
 dinsdag  juni 23  Milaan  
 woensdag  juni 24  Bergamo  Mogliana
 donderdag  juni 25  Venetië  
 vrijdag  juni 26  Mogliana  Perugia
 zaterdag  juni 27  Perugia  Rome
 zondag  juni 28  Rome  
 maandag  juni 29  Rome  Napels (Pompeï)
 dinsdag  juni 30  Napels  
 woensdag  juli 01  Napels  Siena
 donderdag  juli 02  Siena  
 vrijdag  juli 03  Siena  Montecatini Terme
 zaterdag  juli 04  Florence  
 zondag  juli 05  Lucca en Pisa  
 maandag  juli 06  Montecatini Terme  Tengen
 dinsdag  juli 07  Tengen  Lisse
20 juni

Aan de vooravond van de vakantie hadden we familiedag. Bij Rob en Regina waren we uitgenodigd om de Van Kampen familiedag te komen houden. Zij hadden beiden veel werk gemaakt van de foerage voorzieningen, het ontbrak ons op gebied van eten en drinken aan niets. De hele familie kwam in de loop van de middag aan, spelletjes doen, pannenkoeken en de BBQ zorgden voor de inwendige mens. Rond half twaalf gingen we richting de camping, waar de stacaravan van Toon en Ria ons een slaapplaats bood. We sliepen al voordat we ons hadden neergevlijd.