2014 Schotland: motor rondreis

 

deel 1 routeZoals elk jaar zijn we al vroeg gestart met bedenken waar we de vakantie willen doorbrengen. In elk geval niet in een land waar het ‘s zomers aan de hete kant is, dus Zuid Europa valt dan al zo’n beetje af. Midden Europa is een goede optie, maar Lucia opperde het idee om naar Schotland te gaan, voor een rondreis. Prima idee !!! Vervolgens is de vraag met welk vervoermiddel we de rondreis gaan doen, de keuze is tussen eigen of huurauto of met de motor. Tsja, die laatste optie is wel het meest verleidelijk en die gaan we dus eens uitwerken. Met het programma Tyre kunnen via Google Maps routes worden uitgestippeld, de eerste routes verschijnen al snel in beeld. Via Google Maps Streetview kunnen we vervolgens zien over wat voor wegen we rijden en of die goed begaanbaar zijn. Ook via Google Maps kun je zien waar zich kastelen of andere bezienswaardigheden bevinden. Uiteraard worden ook de bevindingen van voorgangers via het internet gelezen en bekeken, dat leverde nog een aantal spectaculaire veranderingen in de routes op.
De voorbereidingen namen dus een fiks aantal uren in beslag. Maar allengs werden we meer en meer enthousiast om te gaan in de wetenschap dat we een goede vakantiekeuze hebben gemaakt. Van zondag 22 juni t/m dinsdag 8 juli zijn wij onder de pannen, nadat we op zaterdag de 21e juni bij Sander en Gemma op visite zijn geweest, beider verjaardagen en hun trouwdag werden gevierd.

DagDatumVanNaar
Zondagjuni 22LisseNewcastle upon Tyne
Maandagjuni 23Newcastle upon TyneGlasgow
Dinsdagjuni 24GlasgowFort William
Woensdagjuni 25Fort William
Donderdagjuni 26Fort WilliamIsle of Skye
Vrijdagjuni 27Isle of SkyeUllapool
Zaterdagjuni 28UllapoolWick
Zondagjuni 29WickDrumnadrochit
Maandagjuni 30Drumnadrochit
Dinsdagjuli 01DrumnadrochitLisse
Dinsdag augustus 26LisseCallander
Woensdagaugustus 27CallanderDrumnadrochit
Donderdagaugustus 28DrumnadrochitAberdeen
Vrijdagaugustus 29AberdeenPitlochry
Zaterdagaugustus 30Pitlochry
Zondagaugustus 31PitlochryEdinburgh
Maandagseptember 01Edinburgh
Dinsdagseptember 02EdinburghNewcastle upon Tyne
Woensdagseptember 03Newcastle upon TyneLisse

Zaterdagmiddag liggen alle mee te nemen spullen al klaar om te worden ingepakt in de tassen. Die kunnen op zondag in de zij- en topkoffers worden ingeladen. We plannen ca. 15:00 uur te vertrekken naar IJmuiden, waar we met de DFDS Seaways veerboot voor een nachtelijke overtocht naar Newcastle upon Tyne zullen varen.