2014 Schotland: motor rondreis

 

deel 1 routeZoals elk jaar zijn we al vroeg gestart met bedenken waar we de vakantie willen doorbrengen. In elk geval niet in een land waar het ‘s zomers aan de hete kant is, dus Zuid Europa valt dan al zo’n beetje af. Midden Europa is een goede optie, maar Lucia opperde het idee om naar Schotland te gaan, voor een rondreis. Prima idee !!! Vervolgens is de vraag met welk vervoermiddel we de rondreis gaan doen, de keuze is tussen eigen of huurauto of met de motor. Tsja, die laatste optie is wel het meest verleidelijk en die gaan we dus eens uitwerken. Met het programma Tyre kunnen via Google Maps routes worden uitgestippeld, de eerste routes verschijnen al snel in beeld. Via Google Maps Streetview kunnen we vervolgens zien over wat voor wegen we rijden en of die goed begaanbaar zijn. Ook via Google Maps kun je zien waar zich kastelen of andere bezienswaardigheden bevinden. Uiteraard worden ook de bevindingen van voorgangers via het internet gelezen en bekeken, dat leverde nog een aantal spectaculaire veranderingen in de routes op.

De voorbereidingen namen dus een fiks aantal uren in beslag. Maar allengs werden we meer en meer enthousiast om te gaan in de wetenschap dat we een goede vakantiekeuze hebben gemaakt. Van zondag 22 juni t/m dinsdag 8 juli zijn wij onder de pannen, nadat we op zaterdag de 21e juni bij Sander en Gemma op visite zijn geweest, beider verjaardagen en hun trouwdag werden gevierd.

 

 Dag  Datum  Van  Naar
 Zondag  juni 22  Lisse Newcastle upon Tyne
 Maandag  juni 23  Newcastle upon Tyne Glasgow
 Dinsdag  juni 24  Glasgow Fort William
 Woensdag  juni 25  Fort William  
 Donderdag  juni 26  Fort William Isle of Skye
 Vrijdag  juni 27  Isle of Skye Ullapool
 Zaterdag  juni 28  Ullapool Wick
 Zondag  juni 29  Wick Drumnadrochit
 Maandag  juni 30  Drumnadrochit  
 Dinsdag  juli 01  Drumnadrochit Lisse
       
 Dinsdag   augustus 26  Lisse Callander
 Woensdag  augustus 27  Callander Drumnadrochit
 Donderdag  augustus 28  Drumnadrochit Aberdeen
 Vrijdag  augustus 29  Aberdeen Pitlochry
 Zaterdag  augustus 30  Pitlochry  
 Zondag  augustus 31  Pitlochry Edinburgh
 Maandag  september 01  Edinburgh  
 Dinsdag  september 02  Edinburgh Newcastle upon Tyne
 Woensdag  september 03  Newcastle upon Tyne Lisse

 

Zaterdagmiddag liggen alle mee te nemen spullen al klaar om te worden ingepakt in de tassen. Die kunnen op zondag in de zij- en topkoffers worden ingeladen. We plannen ca. 15:00 uur te vertrekken naar IJmuiden, waar we met de DFDS Seaways veerboot voor een nachtelijke overtocht naar Newcastle upon Tyne zullen varen.