2012 Tsjechië: Bilá Třemešná

 

Met Sinterklaas verraste Frans Lucia met een vakantie naar Bílá Třemešná. Beiden waren we wel toe aan een weekje echte rust, een beetje wandelen, het waren drukke tijden geweest de afgelopen maanden. Met de Kerst is op Hotel Pod Zvičinou in de kapel een levende Kerststal aanwezig, waar vanuit alle windstreken nieuwsgierigen op afkomen. En zeker niet alleen Tsjechen. We hebben heel wat Nederlanders ontmoet.

Op zaterdag 22 december, ‘s morgens om 04:00 uur op weg naar Tsjechië en donderdag 28 december, ‘s middags rond 16:00 uur weer terug in Lisse.

Het was onze tiende keer in Hotel Pod Zvičinou, dus we hebben een plaatsje veroverd op de “Wall of Fame”. En met de opening van de nieuwe entree in het nieuwe gedeelte van het hotel, zit dat plaatsje wel snor. We gaan het resultaat wellicht al zien aanstaande februari met de wintersportvakantie. Het was in alle opzichten een lekker rustige vakantie, het hotel kende niet al teveel gasten, alle Nederlanders, we hadden geen programma gemaakt om dingen te gaan doen of bezichtigen, we hebben de auto laten staan, af en toe een wandeling gemaakt, maar vooral lekker gerust, veel gelezen, hier en daar wat gedronken en ook enorm lekker gegeten van de door Carl klaargemaakte gerechten.

Kortom, het voldeed volledig aan ons doel. Doen we nog maar eens, denk ik zo……….