2012 Tsjechië: Bilá Třemešná

 

2012-02-10 21Zoals de laatste jaren gebruikelijk gaan we met z’n vieren naar Tsjechië voor een wintersportvakantie van een week. Hotel Pod Zvičinou is voor ons een heel leuk hotel gebleken, de gemoedelijkheid straalt er vanaf, de leiding heeft oog voor detail en vooral voor de gasten, de bediening is uitstekend en de kok heeft het helemaal voor elkaar. Het ontbreekt ons aan niets. En als we een keertje iets anders willen dan langlaufen, dan is daar alle ruimte voor.

 

In het najaar is de verbouwing gestart van de colonnade, eerst helemaal afgebroken en daarna opnieuw uit steen opgetrokken. Door de vorst ligt het werk momenteel stil, in juni moet het project gereed zijn. We kunnen met eigen ogen aanschouwen dat het een hele klus moet zijn (geweest). En, ook wel enigszins bijzonder dit jaar, er ligt overal een centimeter of 40 sneeuw. Heerlijk, want we kunnen vanuit het hotel gaan langlaufen en als we nog tijd en zin over hebben kunnen we zelfs gaan skiën op de helling naast het hotel. Dat gaan we dus ook doen. Het is wel heel erg koud, temperaturen van -30 tot -35 graden in de nacht zijn geen uitzondering, ‘s morgens rond 09:00 uur is het doorgaans beneden de -15 graden. Maar overdag hebben we meestal een lekker zonnetje erbij, niet al teveel wind en dan is de gevoelstemperatuur niet zo erg laag.

We gaan opnieuw langlaufen, de velden zijn bedekt met een dikke laag sneeuw, dus dat zit wel snor. Daarnaast binden Toon en Frans de ski’s onder, nadat we van langlaufen terug zijn. De lessen van vorig jaar moeten vruchten afwerpen, daarbij willen we de helling naast het hotel eindelijk wel eens bedwingen. Frans breekt nog twee records deze week: hij heeft twee dagen geen koude tenen gehad en diezelfde twee dagen is hij niet gevallen!!!

 

 Dag  Datum  Van   Naar
 Zaterdag  februari 04  Lisse Bílá Třemešná
 Zondag  februari 05 Zvičina  
 Maandag  februari 06  Trebihošt  
 Dinsdag  februari 07  Dvur Kralové  
 Woensdag  februari 08  Rustdag  
 Donderdag  februari 09  Pecka  
 Vrijdag  februari 10  Mostek  
 Zaterdag  februari 11  Bílá Třemešná Lisse