2012 Duitsland: Rott, Extertal

 

06-11 14Zomer 2012, we gaan dit jaar maar eens wat eenvoudiger op vakantie. Geen hotel, maar een zomerhuisje, zo hebben we met elkaar besproken tijdens de lenteperiode. uiteraard gaat onze ruim 10 jaar oude Labrador Retriever Nickie mee op vakantie, dus wordt het als vanzelfsprekend een wandelvakantie. De reisgidsen op het internet worden geraadpleegd en bij VrijUit valt ons oog op het Ferienpark Extertal, nabij Rinteln en Hameln in het Weserbergland dus. Een eenvoudig park, geschikt voor mensen die van wandelen houden. Voor boodschappen moeten we in de buurt zijn, er is op het park niet veel voorhanden. De prijs is er naar en dat telt ook mee in de keuze. Dus hebben we al snel geboekt en gaan we van zondag 10 juni tot en met zondag 24 juni met vakantie. Beetje onze periode wel, zo half juni met vakantie. We vragen Bas en Sandra ook mee, we hebben afgesproken dat zij de eerste week bij ons zijn, de 17e gaan ze terug naar huis. Het aantal vrije dagen is beperkt en er moet aan hun flat nog een en ander gebeuren.

DagDatumVanNaar
Zondagjuni 10LisseRott
Maandagjuni 11Wandelroute A3
Dinsdagjuni 12Hameln
Woensdagjuni 13Rinteln
Donderdagjuni 14Wandelroute A2
Vrijdagjuni 15Hermannsdenkmal
Zaterdagjuni 16Wandelroute A2
Zondagjuni 17Wandelroute A1
Maandagjuni 18Rustdag
Dinsdagjuni 19Wandelroute A4
Woensdagjuni 20Rustdag
Donderdagjuni 21Bückeburg
Vrijdagjuni 22Wandeling Ludwigsturm
Zaterdagjuni 23Eigen wandelroute
Zondagjuni 24RottLisse

Vakantiepark Extertal is een kindvriendelijk driesterren vakantiepark, rustig gelegen tussen het Teutoburger Woud en het Weserbergland in het mooiste deel van het Extertal. Omgeven van beuken- en eikenbossen is dit gebied ideaal voor een ontspannende wandel vakantie. De ca. 200 bungalows in Scandinavische stijl liggen verspreid in het bosrijke gebied.

Het vakantiepark beschikt over een uitgebreid aanbod aan sport- en vrijetijdsactiviteiten voor jong en oud: een zonneterras, een beach volleybalveld, tennis, minigolf, fietsverhuur en in juli en augustus een animatieprogramma en huifkar tochten. In het dorpje Rinteln op ca. 10 km is een openlucht zwembad met een 25 m lange glijbaan (8 rijen dik) en bubbelbad, gratis toegang via het park (geopend van half juni tot eind augustus). Daarnaast heeft het park een mini supermarkt bij de receptie (beperkte keuze) en een broodjesservice. Voor de kinderen is er een miniclub, een speelkamer en een speeltuin beschikbaar.
Vakantiepark Extertal ligt op ca. 10 km van het gezellige Rinteln en op ca. 200 m van het kleine centrum van Rott. De omgeving leent zich uitstekend voor het maken van wandelingen en fietstochten. Je kunt vanuit het vakantiepark ook leuke, afwisselende uitstapjes maken naar het Teutoburger Woud en het fraaie Eggegebergte. Ook zijn er verschillende excursies mogelijk, zoals een bezoek aan Hameln, rit per stoomtrein en een bezoek aan het Hermanns-Denkmal.