2012 België: Ardennen (motor)

 

06-09 04Zoals de laatste jaren gebruikelijk verhoogt de meelactiviteit aan het begin van een kalenderjaar aanmerkelijk, wanneer de e-mails van de brommerclub de ronde doen. “Heb je de nieuwe gids al bekeken?”, “Heb je al een leuke tocht uitgezocht?” Wij nog niet, de gids hebben we nog niet en de website van het reisbureau is nog niet op orde. Edoch, gezamenlijk komen we wel uit op een wensenlijstje, dat de keuze moet helpen inperken. Niet te ver van huis, beetje goedkoop deze keer. Enfin, aan het zoeken dus.
Halverwege het jaar zijn we eruit, we gaan naar België, de driedaagse toer door de Ardennen doen. Het vertrekhotel staat net onder Reusel, nabij de Belgische grens. Vraag aan Frans was om een heen- en terugroute tussen de Bollenstreek en Reusel in elkaar te leggen, zodat we uiteindelijk vijf dagen toeren voor de boeg hebben. Enfin, dat in elkaar leggen van de routes gaat via TYRE op een heel gemakkelijke manier. Vanuit TYRE uploaden naar de Tomtom en dan is de route gereed. Maar….. Frans zou Frans niet zijn als hij de route een keer heeft gereden, om te bezien of die wel afwisselend genoeg is, waar we kunnen opsteken, waar zich de belemmeringen in de route bevinden. Dus op een zonnige zomerzondag de heen route verkend, hier en daar een obstakel, dus aanpassen. Via TYRE de aanpassingen doorgevoerd en op een zomerse doordeweekse dag zowel de heen- als de terugroute gereden, ruim 400 kilometers. Met nog enkele kleine aanpassingen was dat gedeelte gereed.
Vervolgens kwamen enkele weken voor vertrek de GARMIN routes binnen, die moesten worden omgezet naar een Tomtom bestand en dat gaat zeker niet eenvoudig. Dus heeft Frans een paar avondjes met het papieren routeboek en TYRE de route uitgezet en in de Tomtom geplaatst. Via dat routeboek blijkt de vierde dag (terug naar Nederland) te eindigen op de A2 onder Maastricht. Dus moest nog een route worden gemaakt vanaf dat punt tot aan Reusel, we zouden immers op de terugweg ook weer dit hotel nemen. Ook die werd via TYRE in elkaar gelegd en waren die elementen van de toertocht in elk geval gereed. Vervolgens via Google Maps, streetview, nog gekeken waar zich de terrasjes en restaurantjes bevinden onderweg. Tenslotte moeten we ook nog aan de inwendige mens denken. Ook dat werd aangetekend in het papieren roadboek, dat Frans elke ochtend voor vertrek nog even doornam.
De koffers zijn gauw gepakt, de kleding gepoetst, vizieren van de helmen schoongemaakt, de brommers blinken in de zon, we kunnen gaan……….

DagDatumVanNaar
Donderdagseptember 06LisseReusel
Vrijdagseptember 07ReuselVal de Poix
Zaterdagseptember 08Ardennen rondrit
Zondagseptember 09Val de PoixReusel
Maandagseptember 10ReuselLisse