2011 Duitsland: Siegerland

 

Tussen het Sauerland en het Rijndal ligt nog een stukje Duitsland mooi te wezen. Ook in het Siegerland kun je prachtig motorrijden. Wie er ooit geweest is weet het zich zeker te herinneren.

We boeken deze reis van Motortours.eu, een voor ons betrouwbaar en prima adres. Van 16 t/m 21 juli rijden we naar, in en van het Siegerland. In Bad Laasphe hebben we een prima uitvalsbasis om dit mooie gebied te verkennen. 

De 17e rijden we van huis naar Urmond, waar we overnachten om de 18e fris met de lange dagtocht te kunnen beginnen.

 

18 juli:  Stein / Urmond – Bad Laasphe   ca. 325 km

Vanuit Stein naar Maastricht en dan een klein stukje snelweg. Na de Voerstreek de Eifel in, waar we wat vlottere, maar lekkere stuurwegen nemen. Door het Ahrdal naar de Rijn, die je dit keer per pont oversteekt. Daarna is het Westerwald aan de beurt en met een boog om Siegen heen rijdt u naar het hotel in Bad Laasphe.

19 juli: Rondrit langs de Lahn     ca. 275 km

We sturen je naar het zuiden en volgen een beetje de rivier de Lahn. In Weilburg kun je koffiedrinken in het Schlosskaffee en de enige Scheepstunnel van Duitsland bekijken. Runkel is bekend om de brug over de Lahn, die hier al ruim 1000 jaar ligt. Via de Deutsche Alleen Strasse en de Deutsche Fachwerk Strasse weer terug naar het noorden waarbij mooi bochtenwerk gewaarborgd is.

20 juli: Rondrit Rothaargebirge    ca. 270 km

Aangezien we tegen het Naturpark Rothaargebirge aan zitten is dit wel een erg gemakkelijke keuze. Prachtige bossen, mooie meren en daarbij alle soorten bochten die je je maar kunt wensen. Je passeert de Rhein-Weser Turm, de Biggesee en vele leuke plaatsjes waar het goed eten en drinken is. 

21 juli: Bad Laasphe – Born / Sittard   ca. 290 km

Alweer richting huis, jammer! Op de terugreis pakken we datgene mee wat we aan motorroutes op de heenreis hebben laten liggen. Door het mooie Bröhltal naar Bonn, waar je via een stukje Autobahn de Rijn oversteekt. Langs en soms door de Eifel gaan we naar Born / Sittard waar de tour eindigt bij het Amrath Hotel. 

 

We schieten nabij Sittard de A2 op richting huis. Met nog ruim 200 km voor de boeg rijden we het laatste stuk dus over de autosnelweg. Schiet goed op, maar is minder leuk rijden. Bij Hilversum nemen we de afslag en enkele minuten later hebben we een lekkere maaltijd voor ons staan bij de Marché. Het is al laat als we thuiskomen van een prachtige motorreis.