2009 Tsjechië: Bílá Třemešná en Frymburk

20090614-33
Tijdens de vorige wintervakantie hadden we al het plan opgevat om eens in de zomerperiode in Bílá Třemešná, Tsjechië, net onder het Reuzengebergte te bivakkeren. Het bevalt ons tijdens de winters bijzonder goed bij Hotel Pod Zvičinou, dus dat zou in de zomer ook moeten kunnen. Via de email legden we dus contact met Nancy en vroegen of we een weekje konden komen logeren, en of onze Labrador Retriever Nickie met ons mee mocht komen. Dat was allemaal in no-time in kannen en kruiken. Die week, 13 – 20 juni stond vast.
Nu nog een tweede weekje uitzoeken, via Vrij Uit kwamen we uit op het Lipnomeer, in het zuiden van Tsjechië. Hotel Vltava moest het worden, aansluitend op Bílá Třemešná. Dat liep even spaak, toen we te horen kregen dat het weekend (20 + 21 juni) geen boeking kon worden gedaan. Nu ja, dan maar twee dagen later. Ook hier was Nickie geen probleem, dus maar gewoon doen. De beide tussenliggende dagen (zaterdag + zondag) moesten nog worden ingevuld, opnieuw een email naar Nancy, geen probleem, was meteen geboekt en we waren net zo welkom. De vouchers kwamen mooi op tijd via de email binnen, het wachten was dus nog op de grote dag.

DagDatumVanNaar
Zaterdagjuni 13LisseBílá Třemešná
Zondagjuni 14langs de Zvičina
Maandagjuni 15Černá Hora
Dinsdagjuni 16Pecka
Woensdagjuni 17naar de Labe dam
Donderdagjuni 18Miletín
Vrijdagjuni 19Dvur Kralové
Zaterdagjuni 20Kuks
Zondagjuni 21Brusnice(s)
Maandagjuni 22Bílá TřemešnáFrymburk
Dinsdagjuni 23Frymburk
Woensdagjuni 24Ceský Krumlov
Donderdagjuni 25Milná
Vrijdagjuni 26Svatý Tomáš
Zaterdagjuni 27Langs de Vltava
Zondagjuni 28FrymburkLisse

Net voorafgaand aan de vakantie, per 1 juni, diende ik ongeveer de helft van mijn 1.000 vakantie uren op te nemen, zodat ik vanaf 1 september 2009 van de levensloop gebruik kan maken. De andere uren worden uitbetaald, een aardige aanzet voor onze nieuwe auto. Tenslotte moeten we de leasebak waar we nu mee rijden inleveren. De laatste keer dus op pad met de Renault Grand Scenic 1.9 DCi, een auto waar Nickie zich heel thuis in voelt, veel ruimte in de achterbak.
De koffers worden op vrijdagmiddag gepakt, we zetten ze vast in de auto op de achterbank, zodat we morgenochtend geen sjouwwerk meer hebben. Bedoeling is dat we rond 03:00 gaan rijden, betekent dat we een dik half uur eerder wakker moeten worden en na het douchen en aankleden meteen in de auto schuiven. Let op Tsjechië, wij komen eraan……………