2020 Nederland: Elfstedentocht

Half februari vallen de eerste vakantiefolders door de brievenbus, we zijn meteen benieuwd welke aanbiedingen ons worden gedaan. Op één ervan blijft ons oog langer rusten: de Elfstedentocht op fiets. De bagage wordt voor ons tussen de hotels gebracht en de prijs is all-in ook prima.
Na de dure en lange reis van vorig jaar naar Portugal, mocht het dit jaar wel “/een onsje minder”. We besluiten dus al vrij snel om de Elfstedentocht reis te boeken. In principe dus één week, met de auto heen en terug, fietsen mee, we zijn er al bijna klaar voor.
Maar ja, het trekt toch ook wel om op de fiets naar Leeuwarden te rijden en na afloop van de vakantiereis weer terug naar Lisse. Dan komen er tweemaal vier fietsdagen bij….. We houden het in beraad.

Medio maart: Corona lockdown. Medio juli, de reisbescheiden vallen door de bus en de Corona maatregelen zijn voor Nederland redelijk gunstig. We zijn blij dat we geen reis naar het buitenland hebben geboekt, quarantaine, mondkapjes, inentingen, ……….., niets voor ons.
Twee weken vóór vertrek boekt Frans drie hotels voor de heenreis en drie voor de terugreis: we gaan fietsen naar en van Leeuwarden. De routes worden (doorgaans) uitgezet via het fietsknooppunten netwerk en dat is goed te doen. Ook de routes van de Elfstedentocht worden hier en daar aangepast, we rijden daardoor wat meer kilometers dan volgens de door het reisbureau aangegeven afstand…..
De fietscomputer is geladen met de routes, maar kennelijk met de verkeerde versie, de computer geeft rare routes aan. Gelukkig hebben we ook alles op papier en rijden we als vanouds met een papieren versie van de af te leggen routes. En dat verliep uitstekend.
Hieronder vind je per dag onze belevenissen en de foto’s….. Klik op een dag en alles verschijnt

DagDatumVanNaar
Heenreis
maandagaugustus 03LisseSoest
dinsdagaugustus 04SoestEpe
woensdagaugustus 05EpeSteenwijk
donderdagaugustus 06SteenwijkLeeuwarden
Elfstedentocht
vrijdagaugustus 07LeeuwardenIJlst
zaterdagaugustus 08IJlstHarich
zondagaugustus 09HarichBolsward
maandagaugustus 10BolswardHarlingen
dinsdagaugustus 11HarlingenDokkum
woensdagaugustus 12DokkumLeeuwarden
Terugreis
woensdagaugustus 12LeeuwardenHeerenveen
donderdagaugustus 13HeerenveenNunspeet
vrijdagaugustus 14NunspeetAmersfoort
zaterdagaugustus 15AmersfoortLisse