2008 Zwitserland: Villars-sûr-Ollon

 

dag12-14Voor de tweede maal hebben we gekozen voor een wandelvakantie met de hond in Zwitserland bij Flexchalet. Na vorig jaar in Crans Montana (Vermala) de eerste ervaringen te hebben opgedaan met een vakantie binnen het unieke concept, was het dit jaar niet echt moeilijk om voor de tweede keer deze keuze te maken. Dus niet opnieuw naar Vermala, maar ditmaal het op 985 kilometer van huis gelegen Villars-sûr-Ollon, nabij het meer van Geneve. Op de volgende pagina’s vind je onze belevenissen en uiteraard ook de foto’s die we hebben geschoten.

DagDatumVanNaar
Zaterdagjuli 12LisseVillars-sûr-Ollon
Zondagjuli 13La Truche
Maandagjuli 14Montreux
Dinsdagjuli 15La Chamossaire
Woensdagjuli 16Mont Blanc
Donderdagjuli 17Col de l’Encrène
Vrijdagjuli 18La Forclaz
Zaterdagjuli 19Col de la Croix
Zondagjuli 20Ensex
Maandagjuli 21Rustdag
Dinsdagjuli 22La Bierle
Woensdagjuli 23Rustdag
Donderdagjuli 24Col de la Croix
Vrijdagjuli 25Rustdag
Zaterdagjuli 26Villars-sûr-OllonLisse
De Voorbereidingen

Na de goede ervaringen van vorig jaar in Crans Montana, en de niet-geplande dure reis naar China in september – oktober 2007, hebben we eigenlijk al heel vroeg in het jaar besloten om opnieuw via Flexchalet onze zomervakantie te doen. Omdat we nu het andere hotel wel eens willen bezoeken, en om in een andere omgeving te wandelen, gaan we ditmaal naar Villars-sûr-Ollon. Met Nickie mee moeten we zoeken naar een geschikte periode, tussen de verjaardagen van de kinderen door en in de weken dat het in Villars kan met de hond. Dus kwamen we uit op 12 t/m 26 juli 2008.
We hebben niet zo veel voor te bereiden, op het werk regelt zich alles als vanzelf en wij hebben alle ingrediënten voor een dergelijke vakantie aan boord. Wandelschoenen en -stokken en rugzakken zijn eigenlijk het belangrijkste en die hebben we paraat. Voor Nickie moeten we pijnstillers meenemen, ze heeft last van artrose in haar linker voorpoot, als het gaat opspelen is een pijnstiller nodig, en natuurlijk ook voldoende voer, maar dat spreekt voor zich. Een Autobahn vignet voor Zwitserland is nodig, dus dat halen we bij het plaatselijke VVV kantoor.
Nu ja, we zijn er klaar voor, laat de vakantie maar beginnen………