2007 Zwitserland: Crans Montana

.

47

Ergens in december begint het doorgaans te kriebelen bij ons: “wat gaan we komende zomer doen met vakantie?”.

We hebben al twee jaren achtereen goede ervaringen met Eigenwijze Reizen, dat onder andere wandelvakanties organiseert waar de hond in vele gevallen ook welkom is. Lucia heeft van een collega gehoord van een “Hondenvakantie in Zwitserland”. Enfin, nieuwsgierig als we zijn zoeken we het wijde web af en stuitten op de website van FlexChalet. We lezen de informatie op de website nauwkeurig door, vragen de brochure aan en hebben dan eigenlijk al besloten dat we het gaan proberen. We zijn nu eenmaal enigszins avontuurlijk ingesteld, bovendien stellen we ook niet al te hoge eisen aan het verblijf tijdens de vakantie, dus het zou allemaal goed moeten komen.

We hebben de keuze tussen Chalet Vermala in Crans Montana en La Prairie in Villars, althans er zijn wel meer mogelijkheden, maar wij hebben vast een voorselectie gemaakt. Het komt nu nog aan op de vrije weken. Want, FlexChalet heeft enkele weken in het ene chalet wel, tegelijk in het andere chalet geen mogelijkheid voor honden. Aan de andere kant zitten we met Gemma’s verjaardag en enkele andere bijzondere gelegenheden vanuit Lucia’s werk. Het komt er gewoonweg op neer dat we naar Vermala gaan in Crans Montana, van 26 mei t/m 9 juni.

 

 Dag  Datum  Van  Naar
 Zaterdag  26 mei  Lisse Crans Montana
 Zondag  27 mei  Meren route  
 Maandag  28 mei  In de sneeuw  
 Dinsdag  29 mei  Plans Mayens  
 Woensdag  30 mei  Bisse de Tsitterot  
 Donderdag  31 mei  Eekhoorntjes pad  
 Vrijdag  01 juni  Sion  
 Zaterdag  02 juni  Sierre (via Dardona)  
 Zondag  03 juni   Cry d’Er  
 Maandag  04 juni  Aletsch gletsjer  
 Dinsdag  05 juni  Meren route  
 Woensdag  06 juni  Christ Roi  
 Donderdag  07 juni  De bergen in  
 Vrijdag  08 juni  Sion  
 Zaterdag  09 juni  Crans Montana  Lisse
 
Een heerlijk vooruitzicht!

We besluiten dus om via internet de reservering te doen, en dat lukt allemaal wonderwel in één keer. Subliem! Nadat we hebben gereserveerd is het wachten op de bevestiging en die laat niet al te lang op zich wachten. We mogen een aanbetaling doen en later het restant van de reissom overmaken en daarmee is de reservering omgezet in een definitieve boeking.
We gaan dus de bergen in, de alpenweiden op, wandelen in een prachtig stuk Zwitserland.

Dank

Onze dank gaat uit naar de “kampstaf”, zoals we het Vermala team enigszins oneerbiedig noemen, Marianca, Wesley, Susan en een geweldige stagiaire (waarvan we helaas de naam niet paraat hebben). Jullie enthousiasme, zorg voor de gasten, altijd klaarstaan, hulp bij van alles en vooral het gevoel geven van huiselijkheid hebben ons diep getroffen en gezorgd voor een fantastische omlijsting van een heerlijke vakantie.