2007 Zwitserland: Crans Montana

 

47
Ergens in december begint het doorgaans te kriebelen bij ons: “wat gaan we komende zomer doen met vakantie?”.
We hebben al twee jaren achtereen goede ervaringen met Eigenwijze Reizen, dat onder andere wandelvakanties organiseert waar de hond in vele gevallen ook welkom is. Lucia heeft van een collega gehoord van een “Hondenvakantie in Zwitserland”. Enfin, nieuwsgierig als we zijn zoeken we het wijde web af en stuitten op de website van FlexChalet. We lezen de informatie op de website nauwkeurig door, vragen de brochure aan en hebben dan eigenlijk al besloten dat we het gaan proberen. We zijn nu eenmaal enigszins avontuurlijk ingesteld, bovendien stellen we ook niet al te hoge eisen aan het verblijf tijdens de vakantie, dus het zou allemaal goed moeten komen.
We hebben de keuze tussen Chalet Vermala in Crans Montana en La Prairie in Villars, althans er zijn wel meer mogelijkheden, maar wij hebben vast een voorselectie gemaakt. Het komt nu nog aan op de vrije weken. Want, FlexChalet heeft enkele weken in het ene chalet wel, tegelijk in het andere chalet geen mogelijkheid voor honden. Aan de andere kant zitten we met Gemma’s verjaardag en enkele andere bijzondere gelegenheden vanuit Lucia’s werk. Het komt er gewoonweg op neer dat we naar Vermala gaan in Crans Montana, van 26 mei t/m 9 juni.

DagDatumVanNaar
Zaterdag26 meiLisseCrans Montana
Zondag27 meiMeren route
Maandag28 meiIn de sneeuw
Dinsdag29 meiPlans Mayens
Woensdag30 meiBisse de Tsitterot
Donderdag31 meiEekhoorntjes pad
Vrijdag01 juniSion
Zaterdag02 juniSierre (via Dardona)
Zondag03 juni Cry d’Er
Maandag04 juniAletsch gletsjer
Dinsdag05 juniMeren route
Woensdag06 juniChrist Roi
Donderdag07 juniDe bergen in
Vrijdag08 juniSion
Zaterdag09 juniCrans MontanaLisse
Een heerlijk vooruitzicht!

We besluiten dus om via internet de reservering te doen, en dat lukt allemaal wonderwel in één keer. Subliem! Nadat we hebben gereserveerd is het wachten op de bevestiging en die laat niet al te lang op zich wachten. We mogen een aanbetaling doen en later het restant van de reissom overmaken en daarmee is de reservering omgezet in een definitieve boeking.
We gaan dus de bergen in, de alpenweiden op, wandelen in een prachtig stuk Zwitserland.

Dank

Onze dank gaat uit naar de “kampstaf”, zoals we het Vermala team enigszins oneerbiedig noemen, Marianca, Wesley, Susan en een geweldige stagiaire (waarvan we helaas de naam niet paraat hebben). Jullie enthousiasme, zorg voor de gasten, altijd klaarstaan, hulp bij van alles en vooral het gevoel geven van huiselijkheid hebben ons diep getroffen en gezorgd voor een fantastische omlijsting van een heerlijke vakantie.