2007 Duitsland: Rhön

 

We hebben dit jaar opnieuw gekozen voor een vierdaagse motortour via VrijUit. Contact gehad met Kees en Ria, die gingen mee. Ook Paul, Piet en Jan uit Weesp / Driemond benaderd, Jan moest ditmaal verstek laten gaan. Ook leuk was dat Peter Nijssen en z’n partner meereden, we hadden Peter een jaar eerder leren kennen, past wel bij ons in de groep.

Nadat we in eerdere jaren al enkele Duitse streken hadden doorkruist, moest het ditmaal het gebied van de Röhn worden, ergens tussen Kassel en Fulda, centraal Duitsland.

Het aanrij hotel was in Winterswijk, daar ontmoetten de verschillende groepjes elkaar om vervolgens naar het hotel in Oberaula te rijden.

Dag 1: Winterswijk – Oberaula   ca. 350 km

We rijden langs de randen van het Münsterland om zo snel mogelijk in het mooie Sauerland te komen. Tussendoor een stukje snelweg om het Ruhrgebied te omzeilen. Langs Warstein en Willingen slingeren we naar het Wildunger Bergland om vervolgens het Knüllgebirge te bedwingen. Na al dit stuurgeweld wacht ons een hartelijke ontvangst en lekker eten in Hotel Zum Stern.

Dag 2: Rondrit Hessen en Thüringen   ca. 270 km

Natuurparken in overvloed vandaag. Om de mooiste plekjes te ontdekken rijden we stukken van de Deutsche Fachwerkstrasse, de Ferienstrasse Alpen-Ostsee, de Deutsche Alleenstrasse en de Erlebnisstrasse der Deutschen Einheit. Bij die laatste steken we af en toe de oude oostgrens over. we rijden door oude stadjes als Rotenburg an der Fulda en met de Hohe Meisner hebben we een hoogste punt te pakken. Er is veel te zien en we kunnen heerlijk genieten van het motorrijden.

Dag 3: Rondrit door de Rhön   ca. 285 km

Vandaag bezoeken we de Rhön en daarvoor rijden we in een grote cirkel om Fulda heen. Een stukje Vogelsberg, een stukje Spessart en natuurlijk Naturpark Bayerische Rhön. Een mooi en open berglandschap met prachtige vergezichten, waarbij we tot 900 meter hoog komen. En ook vandaag weer wegen die speciaal voor de motor zijn aangelegd.

Dag 4: Oberaula – Winterswijk ca. 335 km

Helaas alweer terug naar huis. We gaan onze huid duur verkopen en maken er eerst nog een mooie stuurdag van. Langs de onderkant van het Sauerland en dwars door het Rothaargebirge weer terug naar Arnsberg. Daarna kunnen we kiezen om via de Autobahn naar huis te rijden of de route verder te volgen door het Münsterland tot in Winterswijk, we doen dit laatste.

Onderweg, Paul en Piet waren de Autobahn al op geschoten, reden we door een gebied waar de waterstand bijzonder hoog was. Uiteraard werd de route geblokkeerd door een overstroomde weg. Het water stond vrij hoog, er waren kinderen in aan het steppen en fietsen. Frans dacht dat het wel kon, langzaam rijden, benen optrekken en rijden maar. Eén van de kinderen reed op z’n fietsje voor Frans uit en zorgde ervoor dat de diepe stukken werden vermeden. De anderen volgden behoedzaam. Kees en Ria echter wilden wat sneller en dat zorgde voor golven, waardoor er water in de luchtinlaat kwam, de motor sloeg vast. Het kostte Kees heel wat zweet en moeite om de motor weer aan de praat te krijgen…..