1987 Nederland: Fietsen

 

Bas en Gemma hebben beiden de eerste week van de grote vakantie doorgebracht op een kamp, respectievelijk Voetbalkamp in Heeze en Beverkamp in Harderwijk, waar het weer voortreffelijk is geweest en waarvan beiden erg vermoeid zijn teruggekomen. Daarna volgt een week bij oom Peter, waar we door de gedwongen verhuizing een ruime maand logeren. Het weer is redelijk, doorgaans erg benauwd en op gezette tijden legen zware onweersbuien hun last.
En dan komt de vakantie toch wel heel dichtbij. Na vorig jaar een dure vakantie in Joegoslavië te hebben gehad, blijven we ditmaal weer in ons eigen Nederland. We gaan voor de derde maal FIETSEN.
Toch is er een nieuwtje onder de zon: wij vertrekken op de fiets uit Lisse, terwijl we de beide andere keren eerst een eind met de auto hebben getoerd. De eerste maal (1984) hebben we in Overijssel rond getrokken, de tweede keer (1985) voornamelijk in Gelderland. En nu gaan we vijf provincies aandoen. Achtereenvolgens: Zuid-Holland, Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht en Noord-Holland.
De foto’s vind je op de pagina’s van de dag.

 

DagDatumVanNaar
Zaterdagjuli 18LisseAlphen a/d Rijn
Zondagjuli 19 – 20Alphen a/d RijnBergambacht
Dinsdagjuli 21 – 23BergambachtOosterhout
Vrijdagjuli 24 – 26OosterhoutDiessen
Maandagjuli 27 – 28DiessenSt. Oedenrode
Woensdagjuli 29 – 30St. OedenrodeVinkel
Vrijdagjuli 31 – aug 1VinkelMaasbommel
Zondagaugustus 2 – 4MaasbommelOverberg
Woensdagaugustus 5OverbergIJsselstein
Donderdagaugustus 6IJsselsteinLoosdrecht
Vrijdagaugustus 7LoosdrechtLisse

 

Donderdag 16 en vrijdag 17 juli vinden de voorbereidingen plaats. De fietsen zijn dan alle al bij de fietsenmaker geweest en hebben een stevige onderhoudsbeurt achter de rug. Lucia heeft het zwaar met uit te zoeken welke kleding mee moet. Niet teveel natuurlijk, maar aan de andere kant voldoende voor drie weken. Zomerkleding uiteraard, maar ja in Nederland?
Vrijdagavond laat wordt nogmaals met veel belangstelling geluisterd naar de weerberichten: Overwegend droog, af en toe zon, kans op onweersbuien en een stevige, later op de dag naar zuid draaiende wind, windkracht 5-6 (!!) 19 graden. Met gemengde gevoelens gaan we om een uur of een naar bed…..