1987 Nederland: Fietsen

 

Bas en Gemma hebben beiden de eerste week van de grote vakantie doorgebracht op een kamp, respectievelijk Voetbalkamp in Heeze en Beverkamp in Harderwijk, waar het weer voortreffelijk is geweest en waarvan beiden erg vermoeid zijn teruggekomen. Daarna volgt een week bij oom Peter, waar we door de gedwongen verhuizing een ruime maand logeren. Het weer is redelijk, doorgaans erg benauwd en op gezette tijden legen zware onweersbuien hun last.

En dan komt de vakantie toch wel heel dichtbij. Na vorig jaar een dure vakantie in Joegoslavië te hebben gehad, blijven we ditmaal weer in ons eigen Nederland. We gaan voor de derde maal FIETSEN.

Toch is er een nieuwtje onder de zon: wij vertrekken op de fiets uit Lisse, terwijl we de beide andere keren eerst een eind met de auto hebben getoerd. De eerste maal (1984) hebben we in Overijssel rond getrokken, de tweede keer (1985) voornamelijk in Gelderland. En nu gaan we vijf provincies aandoen. Achtereenvolgens: Zuid-Holland, Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht en Noord-Holland.

Alle foto’s vind je door op de foto rechts te klikken, op sommige pagina’s staan de foto’s van die dag.

.

 Dag  Datum  Van  Naar
 Zaterdag  juli 18  Lisse  Alphen a/d Rijn
 Zondag  juli 19 – 20  Alphen a/d Rijn  Bergambacht
 Dinsdag  juli 21 – 23  Bergambacht  Oosterhout
 Vrijdag  juli 24 – 26  Oosterhout  Diessen
 Maandag  juli 27 – 28  Diessen  St. Oedenrode
 Woensdag  juli 29 – 30  St. Oedenrode  Vinkel
 Vrijdag  juli 31 – aug 1  Vinkel  Maasbommel
 Zondag  augustus 2 – 4  Maasbommel  Overberg
 Woensdag  augustus 5  Overberg  IJsselstein
 Donderdag  augustus 6  Ijsselstein  Loosdrecht
 Vrijdag  augustus 7  Loosdrecht  Lisse

.

Donderdag 16 en vrijdag 17 juli vinden de voorbereidingen plaats. De fietsen zijn dan alle al bij de fietsenmaker geweest en hebben een stevige onderhoudsbeurt achter de rug. Lucia heeft het zwaar met uit te zoeken welke kleding mee moet. Niet teveel natuurlijk, maar aan de andere kant voldoende voor drie weken. Zomerkleding uiteraard, maar ja in Nederland?
Vrijdagavond laat wordt nogmaals met veel belangstelling geluisterd naar de weerberichten: Overwegend droog, af en toe zon, kans op onweersbuien en een stevige, later op de dag naar zuid draaiende wind, windkracht 5-6 (!!) 19 graden. Met gemengde gevoelens gaan we om een uur of een naar bed…..