2006 Duitsland: Weserbergland

 

Een vierdaagse motortocht naar het Duitse Weserbergland, nabij Hameln, onder Hannover. Uiteraard met een dag aanrijden naar Winterswijk erbij. Een groepsreis, wat betekent dat er nog veel anderen ook bij waren, maar het rijden gaat in kleine groepjes. Dat kwam mooi uit, wij waren met drie motoren en vijf personen, mooi zat….

 

Dag 1: Winterswijk – Willebadessen   ca. 325 km

Al meteen na de Duitse grens begint het genieten en rijden we heerlijk door het Münsterland. Bij Tecklenburg komen we in het Teutoburgerwald en beklimmen de eerste bergen. We passeren het Hermanns Denkmal en de Externsteine, waar al in de middeleeuwen vele bezoekers kwamen. We zijn dan al bijna bij het hotel in Willebadessen.

Dag 2: Naar het land van de Gebroeders Grimm   ca. 260 km

We rijden in het gebied van de Deutsche Märchenstrasse en door het romantische Wesertal. Bodenwerder is beroemd om de Baron von Münchhausen en in Hameln is de rattenvanger nog regelmatig actief. Een heerlijke dag van toeren en rondkijken in een sprookjesachtig verleden.

Dag 3: Rondje om Kassel   ca. 260 km

Vandaag komen we de Weser, de Werra en de Fulda tegen. In Naturpark Meissner gaan de bergen tot 700 m en er liggen prachtige motorwegen. De Deutsche Fachwerkstrasse garandeert veel leuke dorpjes met prachtige vakwerkhuizen. Het fototoestel mogen we deze dag niet vergeten.

Dag 4: Willebadessen – Winterswijk   ca. 275 km

Om er weer een mooie motordag van te maken zitten er nog wat randjes van het Sauerland in. De Diemelsee en de Nuttlar Höhe ondervinden we het nodige stuurwerk. Door het Münsterland (ook mooi) weer terug naar Winterswijk. Onderweg komen we de snelweg nog tegen, zodat we altijd eerder naar huis kunnen gaan.