2004 Duitsland: Pfalz

 
PICT0498

De vierde motorrit, ditmaal opnieuw een groepsreis, in Duitsland in het Pfalzer Wald. Een kleine groep, met voor het eerst maatje Paul Verhaar in de slip-string eh ….-stream….

28 juli dus via de binnenwegen naar Slenaken, om zo de dag erop enigszins fris aan de lange tocht naar Neustadt te beginnen. ‘s Morgens werden we voorgesteld aan de medereizigers, een (groot) aantal reed achter ons aan. Dat is wel zo prettig, iemand die wil voorrijden……

Een van de motorrijders had z’n zoontje mee achterop, die heeft alle dagen vanaf de buddy foto’s gemaakt, een selectie vind je hieronder……..

 

29 juli: Slenaken – Neustadt   ca. 330 km

De route start in Slenaken, vrijwel op de Nederlands-Belgische grens. We rijden naar het Drielandenpunt en vervolgens over vlotte en mooie binnenwegen door de Eifel. Na het oversteken van de Moezel naar de hoofdstad van de Pfalz, het gezellige Neustadt an der Weinstrasse.

30 juli: Rondrit zuidelijke Pfalz en Vogezen   ca. 275 km

Een tour over de mooiste wegen van het Pfalzerwald. Langs de hoogste berg van de Pfalz, de Kalmit, naar het schilderachtige Elmstein. Via vele slingerweggetjes naar het westen richting Fischbach. Daar maken we een uitstapje naar het Franse land, door een prachtig natuurgebied in de noordelijke Vogezen. Op de terugweg nog langs Lembach en Annweiler. Een mooie ervaring rijker.

31 juli: Rondrit noordelijke Pfalz   ca. 270 km

Over mooie, kleine en ook smalle weggetjes naar het noorden. De wijnstad Bad Dürkheim moet natuurlijk aangedaan worden. Daarna dwars door de wijnvelden naar het westen. Via Breitenbach en Waldmoor omzeilen we Kaiserslautern en blijven we mooi op rustige wegen. Langs het riviertje de Wallhalbe naar het motorrijders kruispunt van de Pfalz, Johanniskreuz. Daarna terug naar Neustadt.

01 augustus: Neustadt – Slenaken   ca. 365 km

Op deze laatste dag rijden we langs de ‘Weinstrasse’ naar Bad Dürkheim. Met grote slingers gaat het over de Hunsrück richting Moezel. Nog meer stuurwerk naar Nürburg, alwaar de route een oud weggedeelte ten noorden van het circuit volgt. Onderweg komen we nog een keer de snelweg tegen om sneller naar huis te rijden. De tour eindigt in Slenaken.