2002 Duitsland: Eifel (Leiwen)

 

Het is ons uitermate goed bevallen, de motortocht van vorig jaar. Dus dit jaar gaan we opnieuw met de motor een weekje weg, we gaan naar de Eifel ditmaal.

Een groepsreis georganiseerd via VrijUit door de Stichting Motor Rijvaardigheids Opleidingen (MRO).

De belevenissen hebben we niet dagelijks opgetekend en ook de foto’s geven geen duidelijkheid over onze belevenissen……

Dag 1: Stein / Urmond – Leiwen   ca. 290 km

Vanuit Stein rijden we een fraaie route door Zuid-Limburg, de Ardennen, Luxemburg en de Duitse Eifel waarbij we geen kilometer snelweg rijden. Na het doorkruisen van Natuurpark Süd-Eifel stuiten we voor het eerst op de rivier die de komende dagen het beeld bepaalt. Kort daarop arriveren we in Leiwen, waar een warme douche en een koud glas bier de dag inspanningen compenseren.

Dag 2: Rondrit Moezel   ca. 330 km

Vandaag komt de oostelijke helft van de Moezel aan de beurt. We rijden in de richting van Cochem, het bekendste stadje van de omgeving, waarbij de rivier regelmatig in beeld komt. Daarna slingert de route afwisselend langs de Moezel en door de Eifel op zoek naar mooie vergezichten en goede, rustige stuurwegen in de richting van het hotel in Leiwen.

Dag 3: Rondrit Saar-Hunsrück   ca. 300 km

Vandaag trekken we ons plan aan de zuiden westzijde van de Moezel. De afwisseling met de Moezel is gevonden in het Natuurpark Saar-Hunsrück. Hier kruisen we een zijtak van de Moezel, de Saar en bij Remich zoeken we de Moezel weer op. Langs Saarburg en Trier terug naar het hotel. 

Dag 4: Leiwen – Born / Sittard   ca. 250 km

Na een lekker ontbijt vertrekken we huiswaarts. Een heerlijke route door de Eifel, waarbij we Prüm, Gerolstein, Stadtkyll en Heimbach passeren. Na Nideggen wordt de route wat sneller en passeren we regelmatig een Autobahn om nog sneller naar huis te rijden. De route eindigt bij het Amrath hotel in Born / Sittard, waarna we via de A2 naar Amsterdam rijden, en vandaar huiswaarts.