1997 Engeland: Londen

 

Het Paasweekend leent zich uitstekend om een stedentrip te maken. Enerzijds is de koudeperiode normaal gesproken voorbij, anderzijds is het nog niet te warm om door een stad te drentelen, de mooie taferelen te zien, de lente op te snuiven en vooral lekker kuieren langs allerlei bezienswaardigheden.

Na in eerdere jaren Berlijn en Praag te hebben bezocht, is ons oog ditmaal gevallen op Londen. Daarvoor moeten we de plas over, dat doen we via Zeebrugge – Dover, met de hoovercraft. Dat is een snelle verbinding, in een goed uur moeten we aan de overkant zijn.

We verblijven in Lenham, een dorpje op circa 20 kilometer van Londen, langs de snelweg. Maar beter nog, langs de spoorlijn. De trein brengt ons in een klein half uur op Victoria Station, midden in Londen. Het Dog & Bear hotel is een oud hotel, waar we lekker slapen en een echt Engels ontbijt krijgen voorgeschoteld, lekker vet allemaal. ‘s Avonds een borreltje voor we gaan slapen en overdag in Londen.

Alleen als in een bepaalde kamer het douchegordijn niet helemaal puik zat, moesten op de tapkast de emmers worden neergezet om het water op te vangen……

 

Het verhaal is verder niet opgetekend, maar naast een weekend waarin we veel nieuws hebben gezien, was het ook nog eens heel erg gezellig..