1995 Nederland: Fietsen

 

rondje

Het door ons gefietste traject…..

Hoewel het meestentijds een heel gegoochel is voordat we eruit zijn wat de komende vakantieactiviteiten zullen zijn, is het ditmaal in het geheel geen probleem. Zowel Bas als Gemma hebben te kennen gegeven niet mee te willen, dan wel te kunnen gaan. Bas wordt tijdens de vakantieperiode 18 jaar en wil geld sparen voor het behalen van z’n rijbewijs, terwijl Gemma als scout dit jaar tijdens de zomer verblijft op de Wereld Jamboree van de Scouting. Dit evenement is in Dronten (Flevopolder) en Gemma heeft hier al geruime tijd voor gespaard. En omdat Lucia vanwege haar baantje bij Mieloo aan de bouwvakvakantie vast zit, zijn we eigenlijk verplicht zonder kinderen te gaan.

Dat vereist aan de ene kant een minder zorgvuldige voorbereiding, aan de andere kant ook weer een extra zorg. Immers, Gemma moet wel voor twee weken schone kleding mee nemen, we moeten haar uitzwaaien en ook weer op tijd terug zijn om haar weer af te halen. Daartegenover staat dat voor Bas weinig voorbereidingen behoeven te worden getroffen. Bijna een volwassen vent, die met een beetje geld een heel eind komt en bovenal z’n familie exact weet te vinden.

 

 Dag  Datum  Van   Naar 
     Inleiding  
 Maandag  juli 31  Lisse  Edam
 Dinsdag  augustus 01  Edam  Hippolytushoef
 Woensdag  augustus 02  Hippolytushoef  Franeker
 Donderdag  augustus 03  Franeker  Leek
 Vrijdag  augustus 04  Leek  Havelte
 Zaterdag  augustus 05  Havelte  ‘t Harde
 Zondag  augustus 06    Biddinghuizen
 Maandag  augustus 07  ‘t Harde  Velp
 Dinsdag  augustus 08  Velp  Beesd
 Woensdag  augustus 09  Beesd  Zevenhuizen
 Donderdag  augustus 10  Zevenhuizen  Lisse

 

Zonder de kinderen dus en hooguit elf dagen weg, dat moet haast wel duiden op een fietsvakantie in het eigen Nederland. Zijn we voorheen steeds via trekkershutten gegaan, dit jaar proberen we het eens met een tentje. Tijdens de voorgaande vakantie in Frankrijk (Dordogne) hebben we de tentdoop reeds mee gemaakt, het is dus niet een geheel nieuwe ervaring. Wel zijn we meer op elkaar aangewezen, er is niets voor ons geregeld, we zullen alles zelf moeten doen.

Medio juni wordt een driepersoons katoenen tent aangeschaft, acht kilogram, het mag geen al te groot bezwaar zijn. De tent lijkt verdacht veel op de in Frankrijk gebruikte, zodat we straks niet voor aap staan wanneer we haar voor de eerste maal opzetten. Naast deze investering dienen ook een gasflesje met brander, extra haringen, een lamp, en nog enkele kleine dingen te worden aangeschaft. Slechts de poezen blijven beide thuis, ze passen op, tezamen met Bas die de planten en dieren verzorgt de komende dagen..

We gaan, dddaaaaggggg