1995 Nederland: Fietsen

 

rondje

Het door ons gefietste traject…..

 

Hoewel het meestentijds een heel gegoochel is voordat we eruit zijn wat de komende vakantieactiviteiten zullen zijn, is het ditmaal in het geheel geen probleem. Zowel Bas als Gemma hebben te kennen gegeven niet mee te willen, dan wel te kunnen gaan. Bas wordt tijdens de vakantieperiode 18 jaar en wil geld sparen voor het behalen van z’n rijbewijs, terwijl Gemma als scout dit jaar tijdens de zomer verblijft op de Wereld Jamboree van de Scouting. Dit evenement is in Dronten (Flevopolder) en Gemma heeft hier al geruime tijd voor gespaard. En omdat Lucia vanwege haar baantje bij Mieloo aan de bouwvakvakantie vast zit, zijn we eigenlijk verplicht zonder kinderen te gaan.
Dat vereist aan de ene kant een minder zorgvuldige voorbereiding, aan de andere kant ook weer een extra zorg. Immers, Gemma moet wel voor twee weken schone kleding mee nemen, we moeten haar uitzwaaien en ook weer op tijd terug zijn om haar weer af te halen. Daartegenover staat dat voor Bas weinig voorbereidingen behoeven te worden getroffen. Bijna een volwassen vent, die met een beetje geld een heel eind komt en bovenal z’n familie exact weet te vinden.

DagDatumVan Naar 
Inleiding
Maandagjuli 31LisseEdam
Dinsdagaugustus 01EdamHippolytushoef
Woensdagaugustus 02HippolytushoefFraneker
Donderdagaugustus 03FranekerLeek
Vrijdagaugustus 04LeekHavelte
Zaterdagaugustus 05Havelte‘t Harde
Zondagaugustus 06Biddinghuizen
Maandagaugustus 07‘t HardeVelp
Dinsdagaugustus 08VelpBeesd
Woensdagaugustus 09BeesdZevenhuizen
Donderdagaugustus 10ZevenhuizenLisse

Zonder de kinderen dus en hooguit elf dagen weg, dat moet haast wel duiden op een fietsvakantie in het eigen Nederland. Zijn we voorheen steeds via trekkershutten gegaan, dit jaar proberen we het eens met een tentje. Tijdens de voorgaande vakantie in Frankrijk (Dordogne) hebben we de tentdoop reeds mee gemaakt, het is dus niet een geheel nieuwe ervaring. Wel zijn we meer op elkaar aangewezen, er is niets voor ons geregeld, we zullen alles zelf moeten doen.
Medio juni wordt een driepersoons katoenen tent aangeschaft, acht kilogram, het mag geen al te groot bezwaar zijn. De tent lijkt verdacht veel op de in Frankrijk gebruikte, zodat we straks niet voor aap staan wanneer we haar voor de eerste maal opzetten. Naast deze investering dienen ook een gasflesje met brander, extra haringen, een lamp, en nog enkele kleine dingen te worden aangeschaft. Slechts de poezen blijven beide thuis, ze passen op, tezamen met Bas die de planten en dieren verzorgt de komende dagen..

We gaan, dddaaaaggggg